Als je baan niet meer past

€0,00
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

Steeds vaker hoor ik van klanten; "ik weet niet of het werk wat ik nu doe nog bij me past", "mijn baan kost me zoveel energie, terwijl ik er vroeger energie van kreeg". Hoe het er wel uit zou moeten zien, zodat ze er wel blij van worden dat is een stuk lastiger.

 

Je baan past je niet meer.

In een tijd als deze, een tijd van transformatie, 2020 - een nieuw begin, blijken keuzes die je jaren geleden hebt gemaakt nu opeens niet meer te passen. Of je het ontgroeid bent.

Je ziet het ook in relaties met vrienden maar ook op het vlak van werk. Ook bij bedrijven en instellingen is er een verandering. De balans is ver te zoeken, er wordt meer van ons verwacht in minder tijd. Klanten die meer begeleiding nodig hebben, meer leerlingen in een klas, een hogere target halen en meer productie. Mensen houden het niet vol, belanden in een burn-out of vallen uit.

Veel van hen komen niet meer terug en kiezen een andere richting, beginnen voor zichzelf als een droom die uit komt. Het geeft veel voldoening om de wereld te bieden wat je bijdraagt.

 

Heel herkenbaar. Ook ik zat in een baan dien niet meer paste, ik wist het, maar o wat kan het moeilijk zijn om de stap te zetten. De angst, twijfel, financiële onzekerheid maar aan de andere kant het verlangen en de passie. Ik heb op het juiste moment gewacht of het eerst nog moest rijpen. 

We zijn als mens geneigd zijn om te handelen en zevenmijls-stappen te nemen, maar soms is het beter om een zijpad te bewandelen in plaats van rechtstreeks op ons doel af te vliegen.

Maar wat was de opluchting groot, toen ik koos voor mijn toekomst. Niet blijven hangen in het verleden. Met onverwerkt verdriet, en het gevoel niet goed genoeg te zijn.

De tijd nemen om de wond te laten helen. Het lichtje te laten groeien en rust nemen om te voelen wat je écht wilt.

Houd meerdere opties open wanneer je weet dat je plan niet van vandaag op morgen zal gaan.
Doe ervaring op, zoek werk waar geen druk op staat zodat je je financieel kunt onderhouden. Daardoor genereer je inkomen en geeft je de tijd om te onderzoeken wat je wilt, zodat je betere keuzes kunt maken. Realiseer je dat deze baan tijdelijk is en dat je op weg bent naar iets beters. Ben dankbaar voor deze mogelijkheid en je zult zien dat dan de juiste mensen op je pad komen.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen