Over mij

 

Spiegel-coach

Alles op het gebied van uitstraling fascineert mij. Ruim tien jaar geleden startte ik mijn bedrijf Look at You.  Aanvankelijk begon ik met het geven van kleur- en stylingsadviezen, wat zich vooral richtte op "de buitenkant", maar gaandeweg werk ik steeds meer van binnen naar buiten of van buiten naar binnen. Ik heb me verdiept in de psychologie achter kleur en kleding en zoek naar manieren om elke persoonlijkheid zo zuiver mogelijk te onderstrepen. Sinds vijf jaar heb ik naast Look at You een tweede bedrijf in kwaliteitskleding, Lovely Dress.

 

Balans en harmonie

Voordat ik een advies geef, wil ik eerst iemand leren kennen: “wie ben je”, “wat zijn je talenten”, “waarom doe je wat je doet”. Als we dat samen hebben ontdekt, vertalen we dat naar kleur, stijl, vorm en dessins. Mijn werkwijze is creatief, deskundig en biedt je toepasbare persoonlijke tips aan, waardoor je weet hoe hier mee aan de slag te gaan.” Het advies gaat dus een stuk verder dan een oppervlakkige kleurenanalyse.

Mijn klantenbestand bestaat vooral uit ondernemende vrouwen die meer zichtbaar en zelfverzekerd willen zijn, ze willen dat hun uitstraling aansluit bij dat waarvoor ze staan. Maar ook dames die willen investeren in zichzelf, in persoonlijke groei, help ik met liefde en aandacht. Het gaat om de natuurlijke uitstraling, want die komt van binnenuit! Met een beetje hulp leer je hoe je jouw succes het beste kunt verpakken.

 

Vakkennis

Van oorsprong ben ik coupeuse, met extra interesse in stoffen en kleuren. Na deze opleidingen ben ik in de retail modebranch gedoken. Ik ben even uit het arbeidsleven gestapt om mijn twee dochters en zoon op te voeden, maar al die tijd blijf ik wel actief met kleding. Badkleding om precies te zijn. Mijn kinderen deden aan wedstrijdzwemmen en hadden een hekel aan die saaie zwarte badpakken, dus ben ik deze zelf gaan maken. In allerlei kleuren en maten.
Later ben ik puur vanuit interesse een opleiding kleurenanalyse gaan doen. Dat beviel zo goed dat ik tevens masterclasses ben gaan volgen in stijl, accessoires, dessins en glans. Dit heb ik vervolgens aangevuld met een opleiding visagie en haarstyling om het plaatje compleet te maken.

Tussendoor heb ik nog een tijdelijke baan in een modezaak voor curvy dames gehad. “Daar miste ik dé uni-jurk in een mooie kwaliteit, goede pasvorm en kleur, dus ben ik zelf patronen en samples gaan maken. Op het moment dat ik terug naar het centrum van Bergeijk verhuisde, ben ik gestart met Lovely Dress. Aan huis heb ik een fijne studio annex showroom voor workshops en een ruimte voor de voorraad van de webshop. De productie van de kledinglijn besteed ik uit.”

 

Bewustwording

Eigenlijk heb ik steeds voortgeborduurd op mijn vertrouwde pad (van coupeuse) en dit steeds meer diepgang gegeven, onder andere door mijn kennis te vergroten over de psychologie achter kleuren en door alle (energetische) mogelijkheden te onderzoeken die bijdragen aan wat je uitstraalt. “Natuurlijk is dit voor mijzelf ook een proces van zelfontdekking geweest, waaraan ik enkele wezenlijke levenskeuzes heb verbonden om mezelf te ontwikkelen en mijn dromen te volgen. Ook ik krijg meer en meer inzicht in wie ik ben, bewustwording over mijn gedrag. Ik leer nog iedere dag over hoe ik de dingen doe, hoe ik communiceer en wat ik uitdraag. En dat is helemaal oké.”

Ik help anderen graag het beste uit zichzelf te halen, omdat ze het waard zijn, dat geeft mij zoveel energie en voldoening. Als je leeft vanuit je hart en doet wat je graag doet, voelt dat niet als werken. Iedere dat is dan een feestje.”

 

Look at You _ over ons

 

(Ik ben lid van V.I.P. – Vereniging van Image Professionals. https://www.imageprofessionals.nl/ )