Over mij

 

Pas toen ik omkeek, zag ik dat ik mijn hele leven druk geweest was met zorgen voor anderen. Ik deed het graag, maar had het gevoel dat het anders kon. ‘Is dit het nou?’ dacht ik vaak. Iedere ‘Ja’ die ik tegen de ander uitsprak, was een ‘nee’ tegen mezelf. Ik had het niet in de gaten, totdat ik volledig uitgeput was en mijn lichaam aangaf: Tot hier en niet verder.

Ik nam de beslissing om een andere weg te gaan en te luisteren naar mijn hart. Ik wilde zo graag weer mezelf zijn.

 

Hoe was ik als kind
Van jongs af aan had ik altijd gezwommen, had alle zwemdiploma’s en dook zonder problemen in de diepste wateren. Nu ik meer voor mezelf koos, voelde het of ik aan de rand van het zwembad stond, zonder zwemdiploma’s en met slappe zwemvleugels.

Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik?

Eén ding wist ik zeker, de verandering kon alleen bij mezelf beginnen.

Door de opleiding ‘kleurenanalyse’ had ik vooral aandacht voor de buitenkant, maar ik besefte dat ik voor echte schoonheid naar binnen moest keren. Ik dook bij mezelf naar binnen en ontdekte heel wat pareltjes in mezelf, die lagen te wachten tot ik ze vond. Ik herontdekte mijn intuïtie, leerde daarop vertrouwen en kon beter bij mezelf blijven.


Kleur en ik
Ik realiseerde me dat alles wat ik deed, kleur had. Schilderen, breien, kleding maken, mijn passie voor stoffen en make-up. Ik had altijd al veel interesse in de psychologische betekenis van kleur gehad en werd gewaar wat kleuren met me deden. Ik voelde me steeds beter en kon me meer verdiepen in de therapeutische toepassingen van kleuren en de helende energie die in kleuren besloten ligt. De kleuren die ik altijd al gebruikte kregen betekenis en eenmaal bewust van hun kracht, zette ik ze weloverwogen in om in balans te blijven.

 

Waar ik JA tegen zeg
Nu ik ‘ja’ zeg tegen mezelf ervaar ik meer rust. Mijn leven past weer bij mij. Ik hou niet van drukke feestjes, van overprikkeling raak ik uit balans en ik wil mezelf niet meer verliezen in zo’n hoeveelheid prikkels. Ik zie mezelf en luister naar mezelf. Ik ben een Brabantse en kan dat niet verbergen. Ik hou van rust, badderen met Lush bubble bars, Netflixen, breien en nog altijd van zwemmen. Het liefst duik ik met jou de diepte in, op zoek naar jouw pareltjes en jouw eigen kleur.

Ik hoor van mensen die bij mij geweest zijn dat ze zich op hun gemak voelen bij mij, dat ik hen zie en hoor, dat ze ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn en ik hen niet wil veranderen.
Je bent namelijk al goed zoals je bent, alleen het puntje op de i kan een wereld van verschil maken. Ik ben blij met deze complimenten. Ik krijg er gewoon een kleur van.

Wil je me nog beter leren kennen?

Kom dan voor een gratis inspiratie-sessie. Dan kunnen we samen een uurtje jouw verlangens uitwisselen en bekijken welke stappen je graag wilt zetten om je doelen te bereiken.

Liefs,

Helmie van Montfort

 

De beste investering is de investering in jezelf!