Ontmoet mijn heldin

€0,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

 

“Meet my hero”, mijn grote voorbeeld!

Naar wie kijk je op, wie is jouw grote voorbeeld? Wie is jouw grote held?

’s Avonds zittend voor de tv was ik aan het zappen, want tja wat is er nu immers op tv? Ik ging voorbij aan Jinek, Op1, Twister, van den Heuvel, de rijdende rechter en ik bedacht wie zou mij nou écht inspireren?

Vroeger zou ik gezegd hebben: Pippi Langkous, wat later; Blondi of Meatloaf, Oprah, Maxima, Audrey Hepburn maar eigenlijk bleven zij over. De enige, sterke, grootste, sterkste en krachtigste rolmodel dat er is. Ze staat dichtbij en heel down to earth Zo’n no-nonsense type, sterke wortels, hoofd in de wolken, haren in de wind. Ik zie haar dagelijks staan soms op afstand, soms dichtbij. Ze is geweldig en altijd zichzelf.

 

 

 

Lekker rustig
Ze is groot en uniek. Ze gaat naar alle waarschijnlijkheid niet voor de lange termijn en ze heeft geen vijfjaren plan. Ze bekijkt het per jaar. Elk nieuw jaar deelt ze in vieren, met de seizoenen. Als wij steeds moeten bijstellen en de waan van de dag met onze dromen en doelen gaan lopen, daar kiest zij voor haar eigen ritme. Zo heeft ze alle vrijheid om ons te observeren en te zien hoe wij als gekken aan haar voorbij gaan met een gejaagdheid van druk, druk druk. Zij kent dat niet, ze heeft haar eigen flow en zo heeft ze aan het einde van elk kwartaal gedaan wat de bedoeling was, in alle rust. En doordat ze het jaar op deze manier indeelt en ieder zijn gang laat gaan, kan ze doen wat ze het liefste doet. Geven, heel veel geven, onbaatzuchtig en niet selectief. Ze geeft, dus ook jij bent welkom om aan te schuiven bij haar.

 

Geven is het nieuwe vermenigvuldigen
Ze is statig, krijgt veel van de grond en vangt veel wind. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het mooie aan haar is dat ze jou met haar hoge functie schaduw biedt. Niet om zichzelf naar voren te duwen maar om jou in geborgenheid te laten staan, tot je er zelf klaar voor bent.
Ze is succesvol in levenslessen en neemt de natuur serieus. Als ze tegenwind en crisis tegenkomt, dan buigt ze mee. Door te buigen breekt ze niet en houdt ze zicht staande. Ze is een gever in goede en slechte tijden, maar ze is altijd bereid om te delen en te strooien met haar gave.

 

In elke vezel, in elke cel
Hoe dan? Wat is haar geheim? Hoe krijgt ze dat toch voor elkaar? Ze begint altijd rustig, kalm en beheerst, zodat ze haar energie spaart voor andere tijden later in het jaar.
Als het goed zit, dan geeft ze haar plannen vorm en als haar idee is volgroeid, mag de hele wereld het weten en geeft ze een feestje! Vol kleur, ze strooit overal confetti! Ze weet het leven te vieren en laat zich volledig zien. Daar neemt ze alle tijd voor. Dat zouden wij ook wel eens wat vaker mogen doen, stilstaan bij je succes. Zonder schaamte, het gewoon doen dat wat ze te doen heeft dat zit in haar DNA in elke vezel en elke cel.

 

 

 

Nice to meet you
Ik zie haar staan, naast haar vriendinnen. Elke dat een heel mooi beeld en een prachtige spiegel hoe ik naar het leven mag kijken. Mijn grote voorbeeld…is een prachtige boom in het nog prachtiger “ploegpark”!
Is dit onverwachts? Zo gaat het vaak, in het onverwachte zit de kracht. Niet te groot maken, maar om de hoek zijn de mooiste “kadootjes” te vinden.

Wie is jouw voorbeeld? Beken kleur en ontdek de “hero” in jezelf en je eigen leven en boek hier een masterclass.

 

Copyright © Look at You – Helmie van Montfort

 

 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen