Bruin

€0,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

 

Vorig jaar verlangde ik een hele tijd naar “niets”. Het niets van stilte, van niets moeten of willen, nog niets plannen, geen ruis en van heel aards zijn.

Ik had steeds een plaatje in mijn hoofd van een kilometers open vlakte met aan de rand wat bomen en in de open vlakte een hert (of ree). Ik stelde me dat dan voor met hele dichte mist erboven. Zulke dikke mist dat je er de druppeltjes van kon voelen. Het was vast ergens in de “pielis”. Stil, zonder afleiding gewoon puur zijn met wat er was. Weten dat er in de verte iets was maar het nog niet kunnen zien. Uitzicht was blijkbaar niet nodig. Gewoon “zijn” was voldoende.

 

Onlangs viel mijn oog ook weer op een citaat van de Dag van Just be you:  Af en toe heb je een mentale pauze nodig. Gun jezelf zo’n moment. Gewoon even in de natuur zijn, even mediteren, even helemaal niks doen. Gewoon even vertragen en ontspannen. Neem de tijd om je geest te kalmeren. De voordelen van een rustige geest zijn enorm.

 

 

 

Ik vind dat zo’n fijne. Voor mij gaat daar zo’n eenvoud uit, versimpeling van het leven met al zijn mogelijkheden. Alle ruis eruit en vol van eenvoud, net zoals kilometers natuur in de “pielis”. Niets meer en niets minder. Hoe heerlijk om gewoon een poos mee te zijn.

 

Ik besloot naar de “pielis” te gaan, want nu zonder hond wandelen heb ik het gevoel wat nagestaard te worden. Zo van wat doet “die” zo alleen in de bossen? En ik weet bijna zeker dat ik “in de pielis” niemand tegen kom!

 

Het beste kom ik tot mijn recht als ik op tijd rust neem en met mijn beide benen op de grond kan staan. De volume knop even zachter te zetten om nog beter naar mijn hart te kunnen luisteren en te voelen. Te realiseren dat er een prachtige schoonheid zit in het saaie bruin, de eenvoud van bruin. De handen uit de mouwen bruin en het zoete van appeltaart en chocolade. Bruin de kleur van gewoonweg “zijn”.

 

 

 

Welke kleur heb jij op dit moment nodig? Kleur bekennen en werkelijk aandacht geven en de tijd nemen voor wat voor jou belangrijk is. Het doet ertoe en ik help je er graag bij.

 

Copyright © Look at You – Helmie van Montfort

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen