Make-up na je 50e

€0,00
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

Zo ergens tussen je 50e en 60e levensjaar komt er voor bijna elke vrouw het moment waarop je jezelf afvraagt wat je met je haar moet doen. Wel of niet meer verven, kort laten knippen of je haren lang laten.

Laat je je haren grijs worden of blijf je het verven met steeds kortere tussenposes? Grijs haar wordt droger en stugger en dat is voor veel vrouwen dé reden om ervoor te kiezen voor een gemakkelijk te onderhouden kapsel. Vooral als het haar om de 3 tot 4 werken geverfd moet worden. Het glanst minder en ziet er snel "dood" uit, buiten de kosten die elke 3 weken een kappersbezoekje kost.

Ik vertel je niets nieuws als ik zeg dat vanaf je vijftigste alles in rap tempo onderhevig is aan de zwaartekracht, wat overigens al eerder begint. Oogleden en mondhoeken gaan hangen, je wangen zijn minder gevuld, de frons tussen de wenkbrauwen wordt dieper, je kaaklijn minder strak en de huid onder je ogen zakt uit. 

Ergens tussen de 50 en 60 komt voor bijna elke vrouw het moment waarop je jezelf afvraagt wat je met je haar moet doen. Lang laten of afknippen, wel of niet meer verven kunnen grote dilemma’s zijn. Lees hier over de driehoek van jeugd.

 

Wat kun je doen om er toch zo lang mogelijk jong uit te blijven zien? 
Je make-up, kleuren én kapsel aanpassen.

 

Make-up 
Behalve dat je haarkleur veranderd, veranderd ook de kleur van je huid. Na de overgang raakt je huid minder doorbloed, je natuurlijke kleuren worden zachter en het contrast tussen je huid, haar en ogen wordt minder hoog.

Je huid wordt ouder, de cellen vernieuwen zich langzamer, je huid wordt droger, dunner, minder elastisch, uitgezakt en rimpeliger. Maar de tijd en het ouder worden hou je niet tegen. Misschien heb je spijt dat je niet beter voor je huid gezorgd hebt toen je nog jong was. Ook daar is niets meer aan te doen. Het enige dat je nu nog kunt doen, is je huid zo goed mogelijk te verzorgen met producten die passen bij je huid.

Vermijd donkere lijntjes onder je ogen. Die benadrukken alleen maar de wallen en donkere kringen onder je ogen en om dezelfde reden is ook mascara op je onderste wimpers niet meer zo’n goed idee.

 


Een lichte foundation egaliseert en zal je dus jonger laten lijken, een foundation die iets donkerder is dan je "natuurlijke" teint laat je ouder lijken.
Een donkere lippenstift benadrukt smalle lippen en de lijntjes om je mond. Een iets lichtere tint laat je lippen voller lijken, maar een te lichte kleur maakt je snel "kleurloos".

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen