Kapsel na je 50e

€0,00
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

Zo ergens tussen je 50e en 60e levensjaar komt er voor bijna elke vrouw het moment waarop je jezelf afvraagt wat je met je haar moet doen. Wel of niet meer verven, kort laten knippen of je haren lang laten.

Laat je je haren grijs worden of blijf je het verven met steeds kortere tussenposes? Grijs haar wordt droger en stugger en dat is voor veel vrouwen dé reden om ervoor te kiezen voor een gemakkelijk te onderhouden kapsel. Vooral als het haar om de 3 tot 4 werken geverfd moet worden. Het glanst minder en ziet er snel "dood" uit, buiten de kosten die elke 3 weken een kappersbezoekje kost.

Ik vertel je niets nieuws als ik zeg dat vanaf je vijftigste alles in rap tempo onderhevig is aan de zwaartekracht, wat overigens al eerder begint. Oogleden en mondhoeken gaan hangen, je wangen zijn minder gevuld, de frons tussen de wenkbrauwen wordt dieper, je kaaklijn minder strak en de huid onder je ogen zakt uit. 

Ergens tussen de 50 en 60 komt voor bijna elke vrouw het moment waarop je jezelf afvraagt wat je met je haar moet doen. Lang laten of afknippen, wel of niet meer verven kunnen grote dilemma’s zijn. Lees hier over de driehoek van jeugd.

 

Wat kun je doen om er toch zo lang mogelijk jong uit te blijven zien? 
Je make-up, kleuren én kapsel aanpassen.

 

Kapsel 

Verven
Het is logisch dat je grijze haren bedekt met de kleur die je had voor je grijs werd. Dat is echter een denkfout. Niet alleen je haar verliest pigment, maar je huid ook. Dat is een heel geleidelijk proces en het is het mooist als je dat ook terugziet in je haar. Als je huidskleur lichter wordt, is het mooi als je haar ook oplicht. “Als je de eerste witte haren ziet, kun je de kapper vragen om die te blenden en uiteindelijk langzaam naar een lichtere haarkleur over te stappen. Dit zal je juist jonger laten lijken, terwijl je oorspronkelijke haarkleur waarschijnlijk niet meer past bij je huidskleur.”

Te donker
Te donker haar tegen een lichte hoofdhuid kan dunner wordend haar benadrukken. De donkere kleur legt ook een schaduw op je gezicht waardoor eventuele rimpels dieper lijken. Verf het daarom twee tot drie tinten lichter met verf of highlights rondom het gezicht. Een warme tint helpt ook. Als je een koele donkerbruine kleur hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wat zachter chocoladebruin.

Grijs
Grijs haar heeft veel liefde nodig. Het is daarom geen goed idee om te gaan voor een kleur die het laatste beetje levendigheid uit je haar trekt. Omdat grijs haar stugger is, is het raadzaam voorzichtig te zijn met highlights en bleken. Dit maakt je haar droger, en dat alleen al oogt ouder. Vergeet ook niet gekleurd grijs haar regelmatig te verzorgen met een maskertje, haarolie en conditioner.


Kort
Een kort kapsel met volume aan de bovenkant heeft een liftend effect. Lang loshangend haar benadrukt de verticale lijnen in je gezicht en zal je snel ouder laten lijken. Kun je geen afscheid nemen van je lange haren, omdat je kort haar niet vrouwelijk vindt, steek het dan op. Zorg wel voor wat volume boven je oren om voor een "liftend" effect.

 

Lang
Ook een kapsel in laagjes kan voor meer volume zorgen en maken dik haar minder zwaar. 

Lang haar zonder vorm met een middenscheiding is zo’n beetje het meest verouderende kapsel dat je kan nemen. Als je wel graag lengte wilt behouden, kun je een lange bob (ook wel een ‘lob’ genoemd) overwegen. Daarbij valt de langste laag tot net iets over het sleutelbeen. Laagjes zijn wat minder geschikt voor heel dun en fijn haar. Laagjes rond je gezicht geven je een zachtere uitdrukking en verjongen je gezicht. Te veel korte laagjes zijn vaak minder geslaagd dan lange lagen. Laat lang haar van onderen in laagjes knippen zodat het vlotter staat en beter, minder recht valt.Een a-symmetrisch kapsel is een goed idee omdat het de aandacht op fijne lijntjes in het gezicht verlegt.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen