Hoezo heb ik alle kleuren nodig?

€0,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

 

Hoezo heb ik alle kleuren nodig?

Zo’n 30 jaar geleden heb ik een kleurenanalyse laten doen. Ik blijk een wintertype; koele en heldere kleuren staan me het beste, zoals kobaltblauw, felgeel, groen, roze, koele bruinen en grijstinten… Sindsdien ben ik gestopt met het dragen van oranje en eigenlijk alle warme tinten. Dit omdat ik ook ben gaan zien dat warme tinten mijn niet mooi stonden. Ik had mezelf beperkt door het kiezen van winterkleuren!

 

We hebben alle kleuren nodig, elke kleur heeft iets in zich wat ons compleet maakt en in balans. Soms heb je nu eenmaal meer nodig dan een andere keer. Dus aanvoelen wat fijn is en wat nodig is en daarbij dan regelmatig bijsturen is perfect voor de bevordering van meer levensgeluk.

Dis iets helemaal afwijzen werkt naar mijn idee niet. Ondertussen zijn er bij de meeste kleurenanalyses wel meer nuances toegevoegd, want je wilt er natuurlijk wel leuk uit zien. Maar ook al “staan” bepaalde kleuren je niet zo mooi dan kun je ze nog wel dragen zoals bijvoorbeeld met je ondergoed, sokken of een hemdje ergens onder of deze manier kun je de kleur die je niet staat toch toelaten in je leven.

 

 

 

Wat heeft de schijf van vijf daarmee te maken?
Ik zie het net als met eten, goed en gevarieerd eten is gezond. Een boterham met kaas is heus niet zo ongezond, maar ’s morgens, ’s middags en ’s avonds een boterham met kaas is wel wat saai en niet zo gevarieerd. Neem de schijf van vijf, als je eet volgens de schijf van vijf dan krijg je voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Je blijft dan gemakkelijker op gewicht, wordt minder snel ziek en blijft gezond.

Met het niet dragen van “mijn oranje” wees ik het totaal af.
Maar wat wees ik dan af? Oranje staat voor plezier en avontuur. Tja dat was er ook niet echt nee, daar had ik geen tijd voor. Als een vriendin belde of ik zin had om mee op een terras ging zitten of lekker een dagje weg gaan, zei ik standaard nee; geen tijd, dat moet ik inplannen. Dus echt lekker spontaan was ik niet.

 

 

 

Yes i can!
Ik leerde te accepteren dat ik dingen “mocht” niet ik moet nog dit, ik moet nog dat en als alles “klaar” is dan is er pas tijd voor “leuke” dingen. Ik mocht dat stukje loslaten en dat wilde ik ook wel heel graag. Een beetje de controle loslaten, even uit mijn hoofd en dat er best wel wat meer ruimte mocht komen voor plezier.
Daar is ook wat LEF voor nodig en is het belangrijk mezelf te ondersteunen met fijne mensen en goed voor mezelf te zorgen.
Ik kocht een oranje hemd, horlogebandje, panty, pen, mok, een bos bloemen en lakte mijn teennagels oranje. Door die kleur in mijn omgeving te hebben is het steeds een soort van reminder, als het ware een high-five met mezelf, Yes ik kan het!

Ik dompel jou graag onder in jouw kleur van het leven, we kiezen samen jouw thema en we rekenen voorgoed af met jouw belemmeringen en beperkende overtuigingen. Je persoonlijke groei en ontwikkeling zijn 1000 keer leuker en effectiever als je kiest voor het volledige programma. Tijd om je eigen leven te leven in volle glorie!

 

Copyright © Look at You – Helmie van Montfort

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen