Lente

€0,00
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

Na de lange winterperiode snak ik echt naar de lente. Zachtere temperaturen en lekker een zonnestraal op mijn gezicht. Dat geeft me nieuwe en frisse energie om weer wat nieuwe dingen onder handen te nemen. Het is zo fijn dat het al weer wat langer licht is.

Gezellig een gekleurde bos tulpen op tafel om extra dat lente gevoel te krijgen. 
Deze week ga ik ook weer mijn kledingkast onder handen nemen. Even een frisse wind erdoor. Alles eruit, lekker de kast uit-soppen, dan ruikt het weer lekker en dan alles door mijn handen laten gaan.

Om je te helpen, heb ik een stappenplan gemaakt.

 

Orden je kledingkast

Een opgeruimde kast is een opgeruimd en fris, leeg hoofd.

 

Ordenen

Werk je kast plank voor plank, rek voor rek af, haal alles eruit en inspecteer en beoordeel elk "stuk" grondig.


Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

  • Is het nog heel en schoon?
  • Ziet het er nog goed, nieuw en rijk uit of is de boel al aardig aan het pillen of vertoont het andere gebruikssporen?
  • Is het nog te herstellen of niet? Wees kritisch! Als iets je lievelings is, maar er niet meer uit ziet zoals toen je het kocht, dan haalt dat je héle uitstraling naar beneden. En dat is doodzonde.

 

Maat

Pas het nog of ga ik het in de komende tijd weer passen? Kleding die je bewaart omdat je die wellicht ooit op een dag wel weer past, ga je waarschijnlijk toch niet meer aantrekken. Simpelweg omdat het tegen die tijd uit de mode is of omdat het niet meer bij je past. GELOOF ME! Je valt niet opeens 2 maten af binnen 1 seizoen!

De enige uitzondering die ik hierop maak is na een zwangerschap. Om voor mezelf te spreken: ik heb er vakkundig nogal wat kilo's aan gegeten, die natuurlijk niet vanzelf weer verdwenen en waardoor ik nu prachtige kleding in mijn kast heb hangen die ik niet pas. Nu ben ik ook eindelijk heel vakkundig aan het afvallen en het einddoel is in zicht! De afspraak die ik met mezelf daarom heb gemaakt is: "Als ik het op mijn streefgewicht weer pas en wil aantrekken mag het blijven en anders gaat het alsnog weg." Wat niet meer past bij mij, gaat de deur uit. Wat overblijft is een garderobe die past, fijn is, die ik graag draag en gemakkelijk te combineren is.

Sunt om weg te doen

Als ik het vandaag in de winkel tegen zou komen, zou ik het dan opnieuw kopen? Heb ik zin dit morgen aan te trekken? Zo nee, dan gaat het op de stapel "het mag weg". Word je er opnieuw blij van? Dan mag het blijven! YES! Mijn advies is; doe geen consessies. Als je er niet blij van wordt: koop het dan niet, want je draagt het niet. Je doet jezelf dan tekort. Want als je je heel erg goed voelt bij wat je aan hebt, goed voelt over jezelf, zelfverzekerd en waarschijnlijk krijg je nog dikke complimenten ook. Dus waarom zou je iets bewaren, alleen maar om de reden dat kunt is om weg te doen? Maak er een ander blij mee, geef het aan een vriendin die er wel mooi mee is, gun het een tweede leven of verkoop het!

 

Twijfel

Tuurlijk! Je hebt altijd kledingstukken die je wel heel Leuk vindt. Maar die je nog nooit gedragen hebt. Dan kun je drie dingen doen: Ogen dicht, tanden op elkaar en gewoon weggooien, je kunt mij om stijladvies vragen of het kledingstuk bij je andere kleding houden om te kijken of je nieuwe combinaties kunt maken! Je kunt nieuwe combinaties namelijk niet in je hoofd maken, die moet je zíen!

 

Emotioneel

Oké, en dan zijn er nog kledingstukken die je echt niet meer draagt, maar waar je zóveel dierbare herinneringen aan hebt dat je het niet over je hart kan verkrijgen ze weg te doen. Denk aan je trouwjurk (koekoek) of een sexy lingeriesetje (wat niet zo fijn zit als die oma onderbroek en onder elke kledingstuk aftekent) De spijkerbroek past binnenkort als het goed is weer, maar valt van ellende bijna uit elkaar (dus die durf ik niet eens meer aan) en de top is wel mooi, maar niet meer mijn ding. Maar no way dat ik die weg doe. En als ik wat dozen ga uitspitten vind ik vast mijn allereerste behaatje ook nog wel terug.

 

Whoeoe

Als je alles kritisch bekeken en behandeld hebt, blijft er een mooie selectie over! Oh wat heerlijk! Alleen maar kleding waar je heel blij van wordt! En die ga je weer keurig in je kast opruimen, zodat je morgen superveel zin hebt de deuren open te gooien en een outfit te kiezen!

Sorteer op artikel, broeken bij broeken, t-shirts bij shirts, jurkjes bij elkaar, jasjes bij elkaar enz. Als je het ook nog op kleur hangt en op dezelfde hangers dan oogt het rustig en krijg je het snel gevonden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen