Profielfoto

€0,00
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

PROFIELFOTO

Een selfie kan leuk zijn, maar wanneer je professioneel wilt overkomen op je LinkedIn profiel kun je toch echt het beste een professionele portretfotograaf inschakelen. Investeren in een goede profielfoto is belangrijk en verdiend zich altijd terug. Wil je niet te veel geld uitgeven? Dan kun je er voor kiezen een foto te laten maken tijdens een profielfotodag. Tijdens deze speciale dagen kun je voor een leuke prijs toch een professionele portretfoto laten maken. Twee keer per jaar bundelen StudioB11 en Look at You kun krachten en kun je terecht in de studio van Look at You in Bergeijk voor een professionele profielfoto.

 

KLEDINGTIPS PROFESSIONELE PROFIELFOTO

  

Uitstraling

Bedenk voordat je een nieuwe profielfoto laat maken altijd eerst wat je wilt uitstralen. Jouw foto op LinkedIn, jouw website of op je cv is hét visitekaartje van jou naar de buiten. Daarom is het belangrijk om hierover na te denken wat je van jezelf wilt laten zien. Wanneer je bijvoorbeeld als accountant werkt zal je een andere foto nodig hebben dan iemand die in de zorg werkt. Bespreek dit altijd eerst met de imago- / stijlcoach, om samen tot een mooi resultaat komen.

 

Lichaamshouding

Hoewel bij een profielfoto alleen je gezicht op de foto komt, is de houding van je lichaam zéker zo belangrijk. Een rechte rug, schouders naar achteren en je borst iets vooruit zorgen ervoor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt. Ben je wat zenuwachtig voor een nieuwe foto, wij begrijpen dat. Wij gaan zelf ook elk jaar voor de camera i.p.v. achter de camera, doordat we het zelf ervaren weten we dat het spannend is. Uiteraard helpen we jou hier in en coachen je zodat je altijd de juiste houding aanneemt.

Lachen

Voor een profielfoto is het belangrijk dat je vriendelijk en toegankelijk overkomt. Dit bereik je door te lachen. Het betekent natuurlijk niet dat je mond wagenwijd open hoeft te staan. Het belangrijkste is dat je lacht met je ogen. Een kleine glimlach is vaak voldoende om ook je ogen de vriendelijkheid en toegankelijkheid mee te geven waarnaar we op zoek zijn. Het is niet altijd even makkelijk om op commando te lachen. Daarom is het belangrijk dat je vooraf in de spiegel wat oefent en wij stellen je op je gemak zodat je kan lachen zonder dat het geforceerd overkomt.

Kleding

Bij een profielfoto gaat het om de persoon, niet om de kleding. Zorg er dus voor dat kleding niet de aandacht afleidt van het gezicht. Dit betekent geen drukke motiefjes, felle kleuren of schreeuwerige teksten. Wees bescheiden met accessoires en (voor de dames) let op het decolleté. Kies voor seizoens-neutrale kleding, té zomers of té winters geven in een ander seizoen een vreemd beeld.

Waar moet ik rekening mee houden

  • Witte kleding valt snel weg in de witte achtergrondkleur en maakt veel mensen bleek
  • Drukke kleine motieven “bewegen” op beeld (dessins)
  • Teksten, cijfers en merknamen vragen om aandacht
  • Felle kleuren halen de aandacht bij je gezicht weg (kleuren)
  • Een col, hoge kraag of hoog gedrapeerde sjaal kan je een korte nek geven
  • Schoudervulling ziet er snel onnatuurlijk uit
  • Een decolleté of mouwloze blouse kan er erg bloot uitzien op foto’s.
  • Draag kleding waar je je fijn en zelfverzekerd in voelt.

Lees zeker ook het blog over kleuren en dessins.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen