Zwart

€0,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: NVT

 

Ik draag het liefste altijd zwart!

 

Draag jij altijd zwart of ben je er klaar mee?
En wat zegt dat over jou?

Waarom dragen pubers eigenlijk zo graag zwart en waarom moeten we allemaal een little black dress in de kast hebben hangen?

Dit zijn zomaar een paar vragen die ik steeds krijg over de kleur zwart. En dan heb ik het nog niet eens over de excuses die ik krijg als iemand in mijn studio komt en zwart draagt.

Allereerst een stukje over de betekenis van zwart. Zwart staat o.a. voor kracht, onafhankelijkheid, waarmaken wat je zegt, voor mysterie en voor gereserveerd zijn. Koel, zakelijk en de afstand bewaren en daar hebben we direct een antwoord op vraag. We komen namelijk graag netjes en sjiek over in een zwart jurkje. Het schijnt ook af te kleden maar daar zijn de meningen verdeeld over.  In ieder geval, sjiek is iets om een beetje tegen op te kijken, koel en op een afstand. Niet uitnodigend voor een praatje. Zwart is dus functioneel want op feestjes waar je niet comfortabel bent of onzeker straal je met zwart fijn wat afstand uit en kun je al je aandacht bij jezelf houden en dan is er meestal ook minder ruimte voor de ander. Of dat ook werkelijk je einddoel, is weer iets anders natuurlijk.

 

 


Wat mij betreft hoef je je nooit te verontschuldigen voor een kleurkeuze. Ik ga ervanuit dat je de keuze hebt gemaakt voor je kleding omdat jij je er op dat moment comfortabel bij voelt. En dat is goed. Heel goed zelfs dat geeft je rust.  Op het moment dat je misschien graag alles van jezelf wilt blootgeven, wilt stralen en aanwezig zijn dan is het een minder handige keuze en kost het heel veel energie. Dat is als ls gas geven op de handrem en dat is jammer.

Veel jongeren kiezen in de pubertijd voor het dragen van de kleur zwart. Het is een kleur die zegt; “ let maar niet op mij”. De kleur van ‘ga iets voor jezelf doen maar bemoei je niet met mij’. ‘Het kost me al moeite genoeg om de wereld te begrijpen laat staan ontdekken en mijn eigen weg vinden”. Zwart is de ideale ‘Nu even niet’ kleur.

Wat zegt het wanneer je altijd zwart draagt en dat het je nu gaat opvallen? Zwart helpt je om niet op te vallen, klein te blijven en voor de ogenschijnlijke veilige weg te kiezen. Als je veel zwart draagt met name op je hart en te zien op je bovenlijf dan heeft dat vaak te maken met nog niet je volledige kansen en al je mogelijkheden te laten zien. Al die kleuren en kwaliteiten van je mogen nog niet het zonlicht zien. Je houdt het afgesloten voor de buitenwereld. Nog niet zeker van jezelf en bang voor de buitenwereld? Nu is het moment aangebroken om er een lichtje op te schijnen als je dat wilt. Het is er nu de tijd voor en wij zitten op je te wachten!

 

 

 

Vraag je af hoe je dat stap voor stap kunt doen? Je oude schoenen weggooien en kleur bekennen. Jezelf meer en meer laten zien en ontdekken waar je plezier en ware kleuren zitten. Bel, mail of kijk hier, dan help ik je met kleur bekennen en misschien zelfs buiten de lijntjes te kleuren.

 

Copyright © Look at You – Helmie van Montfort

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen