Diepe Duik

De Diepe Duik

 

In 60 dagen naar zelfvertrouwen, eigenwaarde en een zinvol leven

 

Mag ik hier eerst even de vraag stellen die jij wellicht ook hebt bij het afwegen of je met mij in zee wilt gaan? Wat stelt mij in staat om alle individuen even goed te helpen met hun persoonlijke hulpvraag? Dat is toch juist voor iedereen anders? Klopt, daarom bied ik ook geen standaard traject aan. De eerste paar afspraken plannen we frequent en dan bepalen we de vervolgstappen volgens een bewezen stramien, maar daarna laten we alles wat ook maar lijkt op uniformiteit los en doorlopen we jouw zoektocht zoals die voor jou werkt.

 

Dat kan ik zo aanpakken omdat ik zelf ook continu bezig ben met ontwikkeling: ik volg regelmatig nieuwe cursussen, workshops, opleidingen, of ik lees boeken die me nieuwe verdieping bieden. Ik heb namelijk geleerd dat hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat er altijd meer te leren is. Kennis en (zelf)ontwikkeling is oneindig en zo blijf ik mijn ‘gereedschapskist’ vullen. Ik haal eruit wat jij nodig hebt en waak ervoor dat jouw omgeving vol komt te liggen met allerlei onnodige ‘hulpmiddelen’ die alleen maar onrustige rommel veroorzaken.

 

Om als voorbeeld bij de kleuren te blijven: de ene tint groen of blauw heeft een verschillende uitwerking dan andere tinten groen of blauw. Daarom komen in mijn aanpak ruim veertig kleurtinten aan bod. Daarmee ervaar je ook dat je kleuren kunt voelen, elke kleur heeft z’n eigen trillingen/geluidsfrequentie. Zo maakt rood je sneller en actiever (sporters dragen het vaak om te winnen) en vermindert roze juist agressie (muren in gevangenissen worden daarom vaak in die tint geschilderd).

 

Vanuit die wetenschap ontdekken we samen welke kleuren en tinten het beste in jouw palet passen. Eigenlijk kun je het zien als de maaltijdschijf van vijf, waarbij je dagelijks een beperkte portie uit elk vakje moet eten om gezond te blijven. Zo werkt het ook met kleuren, te veel of te weinig van iets is niet goed. Met de psychologische test als basis en een vervolgtraject van gesprekken in combinatie met doe-opdrachten, ontdekken we hoe jij weer in je element komt. Dat is dus, zoals al benadrukt, voor iedereen anders en ik heb daarom geen blauwdruk voor je, maar ik kan wel zeggen dat de ‘Hoe-vraag’ in mijn aanpak centraal staat. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je jezelf niet vindt door alleen maar in je hoofd te zitten. Doen, doen, doen, want alleen door ervaring kom je verder. Oefening baart kunst en ook daarvoor is het perfecte kleurenpalet essentieel. Toeval? Dat bestaat niet, zeg ik altijd.

 

Hoe dan ook; samen maken we de Diepe Duik, zoals ik het traject noem dat ik het liefste doe. Is dat nog te veelomvattend voor je, dan past een van mijn andere mogelijkheden misschien beter bij je, want ik bied veel verschillende dingen, zoals je hier kunt zien. De rode draad is echter altijd kleur.

 

Maar als ik eerlijk ben, krijg ik de meeste energie van een totaalaanpak. Daarvoor staan gemiddeld 7 of 8 bijeenkomsten, maar hoe lang we uiteindelijk bezig zijn, brengen we samen in kaart. Misschien sla jij wel grote slagen en zwem je binnen de kortste keren je eigen horizon tegemoet, misschien vind je het spannend en ga je teentje voor teentje het water in. Maakt niet uit, alleen maar goed om je grenzen aan te geven. Uiteindelijk kom je altijd uit bij de mooiste versie van jezelf.

 

Waar gaan we mee aan de slag? De Diepe Duik in een notendop: